Viime perjantaina töiden jälkeen ostin itselleni palkinnoksi On Linen Solo- lankaa, jota haaveilin jo syksyllä kokeilevani. Tällainen huivi siitä syntyi. Ohje oli jossakin syksyn 2006 Modassa.

337645.jpg

Oli ihan hauska kokeilla tällaista neulomista, mutta kyllä tämä kuitenkin taisi jäädä tähän yhteen huiviin. Perinteinen neulominen vie kuitenkin voiton. Huivista kyllä pidän ja on ollut jo käytössäkin.

Olen yrittänyt neuloa pois vanhoja lankoja ja tällainen setti syntyi 7 veljeksestä. Aluksi piti tulla vain säärystimet, mutta sitten läksin tekemään toista säärystintä pienemmällä silmukkamäärällä (muistin väärin) ja siitä syntyi ranteen lämmitin.  Neulemalli on spiraalineuletta eli 2oikein 2 nurin joustinta, jota 3 kierroksen välein siirsin aina pykälän verran eteen tai taaksepäin. Toiseen käteen/jalkaan eteen ja toiseen taakse. Tällä mallilla oli tehty jossakin neulekirjassa sukat. Silloin vain sukan taka-osa neulottaisiin sileää neuletta. Näin  tehdyt sukat eivät kirjan mukaan tarvitse välttämättä kantapäätä, vaan neule asettuu ihan putkisukkanakin hyvin jalkaan. Enpä tiedä, en uskaltanut kokeilla sukaksi asti, mutta kyllähän tuo ihan napakkaa neulepintaa on. Tällä viikolla toivon, että pääsen jo  jonkun isomman työn kimppuun. Ensin pitää vain ehtiä lankakauppaan...

337646.jpg

337647.jpg