Olen tekemässä kahta villapaitaa, joten blogille ei ole ollut oikein uutta lisättävää pitkiin aikoihin. Villapaidat kuitenkin edistyvät tasaista tahtia. Mukava kun välillä on voinut vaihtaa työtä, toisaalta ehkä siksi ne tuntuvat edistyvän niin hitaasti.

Pieninä välitöinä olen tehnyt kuitenkin seuraavanlaisia tekeleitä: Ensimmäisenä yritin tehdä lierihattua Kauneimmat käsityöt lehdestä. Lankana käytin Kamena-villalankaa ja puikot ohjeen mukaan. Hatusta tuli kuitenkin jättimäinen, vaikkakin muuten kiva. Ajattelin, etten pura, koska tuskin olisin enää aloittanut alusta, vaikka pidin mallista ja kuviosta. Ajattelin huovuttaa hatun. 40 asteessa ei tapahtunut muuta, kuin hattu suureni entisestään. 60 astetta oli kuitenkin jo liikaa, ja nyt hattu saa odotella, että löytyy tarpeeksi pienipäinen lierihatuista pitävä.

1020130.jpg 

Viime viikolla tein pitkään haaveilemani suuret ja paksut lapaset ja niille samaa tyyliä hatun. Molempien ohje on Garnstudion sivustoilta. Lapasissa lankana Pronto ja hatussa Easy. Lapasten ohjetta muuntelin mieleiseksi.

1020145.jpg

1020138.jpg

Lisäksi tein muutamat villatöppöset Vastasyntyneiden teholle menevään pakettiin. Toiset on tehty spiraalineuleella, ja menevät joko hyvin  pieniin jalkoihin tai sitten voi käyttää lapasina. Toiset ovat ihan perussukat.

1020157.jpg