Uusimmasta neulekirjastani, Laura Irwinin Boutique Knits, löytyy todella paljon kivoja ja oman tyylisiä malleja. Ensimmäisenä päätin kuitenkin toteuttaa Argyle Lace Hat mallin s. 61. Hatussa oli mielestäni hauska idea sivunapituksineen. Hattu valmistui onneksi pian. Vielä kun on pipoilmoja jäljellä, vaikka aurinko yrittääkin jo kovasti lämmittää. Lankana hatussa on Hjertegarnin Alpaca Silk, napit ovat viime syksyn löytö Vallilan kirpputorilta.

Pidän kovasti hatusta, mutta näissä malleissa minulle usein käy niin, että hatut löystyvät käytössä nopeasti ja alkavat valahdella silmille ruuhkissa kiiruhtaessa ja nyt hatussa on vielä napit painona. Hyvää näissä suurissa malleissa on se, että hiusten ollessa kiinni, ei pipo jää pieneksi, vaan riittää korville hyvin.

Toinen valmistunut työ on Knitting Little Luxuries kirjasta. Raidalliset lapaset jämälangoista ovat odotelleet inspiraatiota muutamia kuukausia. Ehkäpä tämä pipoprojekti vauhditti lapasten teon loppuun, koska ne sopivat käytettäväksi yhtä aikaa. 

Ulkokuvat on otettu Helsingin Kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa vierailin sunnuntaina. Jos kesän vihreyttä ja lämpöä on vaikea odottaa, suosittelen lämpimästi vierailua kasvihuoneille, kirjaimellisesti.