Syksystä tähän saakka olen elellyt aika hissukseen, eikä blogiakaan ole tullut päivitettyä. Neuleinnostus ja oikeastaan kaikenlainen puuhakkuus olivat muutaman kuukauden tauolla. Tammikuun lopulla kuitenkin alkoi innostus jälleen heräillä ja nyt ei neulomisesta ole tullut loppua. Ehkäpä osa seuraavaksi esiteltävistä tuotoksista hieman avartavat syitä näille neulomisinnokkuuden muutoksille.

Jatkossa näitä pieniä ja vähän isompiakin tuotoksia on tulossa lisää. Kauniita ja mielenkiintoisia malleja on valtavasti ja aluevaltaus on minulle oikeastaan aika uusi. Parasta on, että valmista tulee nopeasti ja kerrankin voi oikein hyvällä omallatunnolla ostella vähän kalliimpiakin lankoja, kun yhtä projektia varten ei niin suurta määrää tarvita. 

 

 

Ensimmäisenä valmistui lämmittelytyönä Sirdar Snuggly DK langasta neuletakki Ravelrystä löytyneellä ohjeella. Lankaa olen pitänyt jemmassa jo vuosia, aikoinaan löysin muutaman kerän hyvin halvalla lanka-alesta. Vasta myöhemmin huomasin, että lankahan on kokonaan akryyliä. Ehkäpä tämä ei kuitenkaan menoa haittaa ja kaikenkaikkiaan olen aika tyytyväinen malliin ja lopputulokseen.

 

 

Seuraava villatakki valmistui Sublimen Baby Cashmere Merino Silk langasta Erika Knightin ohjella. Ostin innostuksissani Pehmoisia neuleita pienokaiselle -kirjan, josta toivottavasti tulee toteutettua vielä muitakin malleja. Tässä takissa minua jäivät mietityttämään muotoilemattomat hihat, jotka saattavat jäädä ikäväntuntuisesti kainalon alueelle. Takista tuli myös melko pieni, vaikka käytin 0-3kk ohjetta.

 

 

Viime viikolla lomalla ollessani intouduin kokeilemaan vaippahousujen tekoa. Aluksi ajattelin, että kesävauvalle en villavaippahousuja vielä tee, mutta löysin oikein pehmeää Sublimen Organic Merino Wool- lankaa, josta oli kaupassa tehty vastaavat housut. Päätin kokeilla ja jäin hieman koukkuun helppoon ja nopeaan malliin (Ottobren ohje) ja neuloessa kivalta tuntuvaan lankaan, joten ostin muutaman kerän lisää...

 

 

Jotain täytyi tehdä myös omaksi piristykseksi, joten toteutin jo pitkään suunnitelemani mallin Boutique Knits -kirjasta. Lankana Manos Silk Blend, josta on tullut yksi kestosuosikkini.