Ihana lomamatka Kanadaan ja Yhdysvaltoihin on nyt ohitse ja matkalaukusta purettu ensiksi tietenkin langat ja uudet neulekirjat. Jo useita kuukausia etukäteen fiilistelin netissä New Yorkin lankakaupoilla, joista valitsin reissua varten kolme ja piirtelin huolella karttaan näiden sijainnit. Loppujen lopuksi näistä kaupoista löytyi vain yksi. Point Knitting Cafe oli lopettanut eikä Yarn Companysta ei näkynyt jälkeäkään tai sitten olin huono kartan lukija. Yksi kauppa kuitenkin löytyi ja onnistuikin täyttämään hyvin odotukset. Knitty Cityssä oli minulle uusia ja ihania lankamerkkejä, neulojan oheistuotteita ja kivoja pikku tavaroita sekä lehtiä ja kirjoja. Liike oli pienehkö ja tunnelmallinen ja sain hyvää palvelua. Hieman ikävänä sattumuksena kuitenkin kaupassa oli juuri meneillään neulekoulu ja kauppa oli oikeastaan kiinni, kun saavuin paikalle. Ystävällinen myyjä kuitenkin antoi minun katsella tehdä pikaiset ostokset. Harmittavasti kuitenkin tarkempi katselu jäi väliin ja ehkäpä jotain aivan ihanaa hankkimatta...

Hieman myös myyjä kyseli mistä olen. Kuulemma Suomesta kaupassa harvemmin käydään, mutta Ruotsista ja Norjasta kyllä. Kaupasta ostin Cascade Yarnsin syksyistä lankaa, josta voin tehdä jotakin kivaa esim. tuosta fitted knits- kirjasta. Neulekirjoja ostin Barnes& Noble- ketjun kirjakaupoista. Tuon ketjun kaupat olivat oikein aarreaittoja muutenkin kuin käsityökirjojen osalta. Lisäksi jokaisessa kaupassa oli Starbucks- ketjun kahvila, joissa sai lueskella kirjoja jo ennen ostamistakin. Hieno ja paljon käytetty palvelu, kahvilat olivat usein täynnä lueskelijoita. Neulekirjasta valitsin mukaan fitted knits- kirjan, jossa on paljon kiinnostavia neulepaita ja -takkimalleja. Toinen hauska löytö oli Pints & Purls, jossa on yksikertaisia ja hauskojakin neulemalleja. Neuleiden vaikeusastekin on ilmoitettu kaljapullojen määrällä, luonnollisesti 4 pulloa on helpoin neule. Täytyypä yrittää viedä neule joskus pubiin täällä Suomessakin ja katsoa, mitä seuralaiset tykkäävät. 

Lankaan törmäsin myös MOMA:ssa, jossa yhden huoneen lattia oli päällystetty isolla jämälanka- ja kuiturykelmällä. Muuten en turistien keskuudessa yllättävän suosittua taideteosten kuvaamista harrastanut, mutta tästä installaatiosta oli pakko ottaa kuva matkamuistoksi. Erilaisia käden töitä oli esillä myös Ellis Islandin siirtolaismuseossa, jossa esiteltiin aarteita kotimaasta. Lisäksi ihmisten käsityön historiaan tutustuin Luonnonhistoriallisessa museossa.

Neulekin oli mukana matkalla, mutta en luonut enkä neulonut silmukan silmukkaa. Ehkäpä välillä on hyvä pitää lomaa myös lempiharrastuksestaan.

1243436427_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


1243436172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243436572_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243437542_img-d41d8cd98f00b204e9800998e