Olen aina pitänyt aatonaatosta. Siihen kuuluu mukavia viime hetken jouluvalmisteluja ja aaton odotusta sekä pikkuhiljaa saapuva joulun tuoksu ja tunnelma. Tänä vuonna aatonaattoa vietettiin sisätiloissa nyttemmin mummolaksi vaihtuneessa kodissa. Hieman kuitenkin kerkesin pakkasilman purevuutta tunnustella joululahjahuiveja kuvatessa. 

Tänä vuonna päätin neuloa tasan kaksi joululahjaa ja sainkin ne valmiiksi tänään. Huivit menevät isomummojen hartioita lämmittämään. Ensimmäinen huivi on tehty  tumman violetista 100% alpakkalangasta. Langan vyöte ei kuitenkaan tullut mukaan, eikä nimi nyt muistu mieleen. Ohje on Oscilloscope-huivi tämän syksyn Knitscene-lehdestä. Ravelrystä voi mallia myös vilkaista.  

Toinen huivi on Ravelryn ohjeen mukaan, hieman muunnellen, tehty Textured Shawl. Lankana tässä Shetland Deluxe, joka on villan, mohairin ja alpakan sekoite. Toimii mielestäni hienosti huivilankana.

Huivien värejä oli hankala saada tänään kuvattua, mutta hengityksen huuru kyllä ikuistui toiseen kuvaan. Puut ovat täällä Savossa saaneet mitä kauneimman lumihunnun ja niitä olen kyllä jaksanut pari päivää ihastella. Täydellinen joululook!

Lopuksi vielä oikein makoisaa joulunaikaa kaikille. T: Piparkakkukaupungin väki ja Annis