Siinä kaikki mitä on ehtinyt valmistua, vaikka edellisessä kirjoituksessa niin kovasti hehkutin valmistuvia töitä. Pipo pitikin tehdä kiireellä, että ehtisi lämmittämään pakkasissa ja se valmistui juuri sopivasti. Lankana Sandnes Duet. Lanka osoittautuikin melko täydelliseksi pipolangaksi. Villan ja puuvillan sekoitus ei pistele ja neuloksesta tuli tarpeeksi napakkaa ja paksua, joten tuulikaan ei juuri pääse pipon läpi. Ohjeena peruspipon ohje  5o1n joustimella. Hieman liian pitkäksi tuli pipoa neulottua, mutta mahtuupahan sitten kookkaampikin kampaus hattuun mukaan. Sen verran kuitenkin jäi tuo pituus mietityttämään, että langanpää on yläosasta vielä päättelemättä...

Kuva on aavistuksen hämärä, mutta niinhän ne tähän vuoden aikaan usein ovat. Tänä vuonna pimeys ei ole minua harmittanut vielä ollenkaan. Ehkä se on valoiseen aikaan tehtyjen vaunulenkkien tai innokkaan joulun odotuksen ansiota. Joulun odotus onkin tänä vuonna paisunut aivan ennennäkemättömiin mittoihin. Tiedossa on ensimmäinen joulu pitkään aikaan, kun saan viettää oikein pitkän joulun ihan vapaalla. 

 

Pidempiaikainen projekti on ollut virkkaamalla päällystetyt kuutiot vauvan ja varmaan hyvin nopeasti taaperon leikkeihin. Idean sain jo kesällä ja tilasin puuvillalankaa ja vaahtomuovikuutiot odottelemaan. Neliöitä onkin tullut virkattua pitkin syksyä. Sen tarkempaa suunnitelmaa raidoituksista ym. en tehnyt, vaan tein aina kulloisenkin inspiraation mukaan ja yritin käyttää mahdollisimman hyvin langan hyödyksi, ettei langanloppuja jäisi paljon lankalaatikkoihin pyörimään. Neliöt on virkattu puolipylväillä ja lopuksi yhdistin ne kuutioksi kiinteillä silmukoilla. Lankana Mandarin Classic. Kuutioiden mitat ovat 30x30x30 ja 20x20x20. Pienin kuutio 10x10x10 odottelee vielä päällysteitä. Vaahtomuovipalat ovat jämäköitä, joten luultavasti nämä käyvät myös jakkaroista sitten myöhemminNyt hauskinta taitaa olla raitojen rapsuttelu ja pienemmän kuution siirtely.