Syksy on kesän ohella lempivuodenaikani ja usein kesän lopulla onkin vaikea päättää olisiko haikealla mielellä kesän loppumisesta vai innoissaan syksyn tulosta. Tänä vuonna syksyn tulo tuntui oikein virkistävältä ja pikkuhiljaa aikaakin on alkanut löytyä edes hiukkasen myös kotona puuhailuun. Toki myös nelikuukautisen pojankin kanssa olemme alkaneet puuhailla enemmän myös kodin ulkopuolella. Vajaa kuukausi sitten kävimme sieniretkellä, tosin sienet kerättiin mukaan digitaalisessa muodossa ja pienemmän retkeilijän tärkein tehtävä oli nukkua hyvät päiväunet raittiissa ilmassa.

Eräänä päivänä sain myös viimeisteltyä jo keväällä valmistuneet vauvan housut. Housut odottelivat koko kesän kuminauhaa. Onneksi lopputulos on sen verran reilu, että mahtuvat vieläkin, vaikkakin housujen käytännöllisyys ei kyllä vielä vakuuta. Ohje on Erika Knightin Pehmoisia neuleita pienokaiselle- kirjasta. Lankana Sirdar Baby Bamboo. Hienosti kuitenkin housuihin mahtuu kestovaippakin. Pisteitä siis ainakin siitä.

 

Neuleita on pikkuhiljaa valmistumassa kuin niitä kuuluisia sieniä sateella. Kova innostus olisi lukemattomiin eri malleihin, samaa on tuntunut olevan liikkeellä muillakin neulojilla. Toinenkin lempiharrastus on taas syksyn tullen saanut uutta potkua. Leivonnaisia valmistuu useamman kerran viikossa. Erityisesti pidän erilaisista amerikkalaistyyppisistä herkuista ja tänä syksynä onkin kokeiltu muun muassa kurpitsapiirakkaa ja pekaanipähkinäpiirakkaa.