En ole ollut koskaan mikään kovin hyvä ompelija. Koulussakin t-paidasta tuli lopulta hihaton, kun en osannut tehdä suoraa saumaa saumurilla ja hihaa leikauttui koko ajan pois enemmän ja enemmän. Sittemmin olen kuitenkin oppinut ompelemaan joten kuten suoria saumoja ja selviän esim. tavallisten sivuverhojen ompelusta.

Suuri käsityö lehden Helmikuun numerossa oli kuitenkin todella kivoja vauvojen ja lasten vuodevaatteiden ohjeita, joten päätin yrittää ommella jälleen kerran. Tällä kertaa vaivannäkö todella kannatti ja luulenpa, että tekemäni pussilakanat pääsevät kesällä käyttöön ja toivon mukaan saavat kaverikseen vielä tyynyliinat ja hoitoalustan päällisiä. Ja jos oikein rohkaistun, yritän saada aikaan myös pussukoita likapyykeille ja vaipoille. Katsotaan, miten käy.

Yksi syy, miksi halusin itse tehdä mieleiseni lakanat, on kauppojen melko yksi- tai pitäisikö sanoa kaksipuoleinen valikoima. Kaikki vaatteet ja tekstiilit tuntuvat olevan suunnattu joko tytölle tai pojalle aivan pienestä lähtien. Olen yrittänyt kuitenkin haalia mahdollisimman neutraalia valikoimaa, enkä uskoisi että haluaisin toimia toisin, vaikka tietäisinkin jo kannattaako ostaa siniset robotti- vai vaaleanpunaiset perhoslakanat.

Kaupoissa on kuitenkin hankala välttyä ihastuttavilta nappisilmiltä, joita on meillekin jo pesiytynyt muutama.

 

 

 

 

Kankaat pussilakanoihin on hankittu Eurokankaasta ja Sinooperista. Pussilakanan koko 80x120, joka pitäisi olla äitiyspakkauksen täkkiin sopiva. Toivotaan näin.