Äitiyslomalla on ollut mukavaa. Päivät kuluvat kyllä siltikin hurjaa vauhtia ja tekemistä kotona riittäisi paljonkin, kovin vähän vain tuntuu enää saavan mahan kanssa aikaiseksi. Tämän päivän urakka oli lintumobilen viimeistely, jota olen pyöritellyt mielessäni sekä käsissäni jo kevättalvesta lähtien. Ohje on Erika Knightin Pehmoisia neuleita pienokaiselle- kirjasta.

Mobilen runko on taivuteltu rautalankaisesta henkarista ja sen ympärille pyörittelin ensin puuvillakankaista suikaletta ja sen jälkeen vihreäruutuista koristenauhaa. Lintu on neulottu Manos Silk Blend jämälangasta ja sille siivet kangastilkuista. Ensin meinasi iskeä laiskuus ja ajattelin liimata siivet lintuun. Onneksi kuitenkin lähdin ompelupuuhiin ja hopealangalla mielestäni lopputuloksesta tuli aika kiva. Liimalla olisi varmasti tullut tahroja ja koppurainen lopputulos. Halusin mobileen myös vähän kirkkaita värejä ja varastosta löytyi punaisia puuhelmiä, joten ne päätyivät mukaan. Mobilen lopullista muotoa pyörittelin pitkään ja ehkä olisin voinut tehdä vieläkin yksinkertaisemman. Ajattelin kuitenkin, että saahan tuosta tavaraa pois, jos alkaa tuntua liian täydeltä. Ja helposti killuttimia voi myös vaihdella, jos sattuu keksimään jotain uutta. 

 

Saman kirjan ohjeella ajattelin tehdä myös vaunuihin lintukoristeen, mutta ehkä sitten joskus myöhemmin. Täytyy ensin varmistaa, ettei vauva vaan saa lintufobiaa heti alkuunsa, koska lintuaiheisia tavaroita ja koristeita alkaa olla kertynyt jo muitakin. Mobilen lintu muuten meinasi olla vähintään yhtä hankala kuvattava kuin kauniisti laulelevat lajitoverinsa. Päivä on ollut sateinen ja värit meinasivat kuvatessa kadota aivan kokonaan.

Viime viikolla sain myös valmiiksi jotakin uuteen kotiin. Trikookuteesta neuloin helmineuleella kylpyhuoneen maton. Matosta tuli mukavan pehmeä ja samalla napakka. Puikkoina nro 8. Idea mattoon äidiltä, joka taas oli nähnyt tällaisen tehtynä jossakin käsityökaupassa. Äidille kiitokset vielä myös kuteista.