Vierailin eilen Lankamaailma Nordiassa Helsingin Oulunkylässä. Lankakauppa oli iso, ostin ison pussillisen lankaa ja näistä langoista ensimmäiseksi puikoille pääsi heräteostokseni New York niminen tarjouksessa ollut paksu ja muhkea lanka. Ehkäpä heräteostokseeni oli hyvinkin vaikuttamassa langan nimi. Toukokuussa pääsen ihmettelemään kaikkea suurta kyseisessä kaupungissa omin silmin. Etukäteen olen jo hieman katsellut lankakauppojakin. Aion vierailla ainakin Point Knitting Cafe:ssa.

Vierailu uuteen lankakauppaan oli siis melkoisen onnistunut. Tarjolla oli yllättävän halpojakin lankoja ja ostin langat kahteen isompaan neuletyöhön totuttua melkein puolet halvemmalla. Lisäksi mukaan lähti puikkoja sekä kaupantekijäisiksi muotilehti ja ilmaiskerä lankaa, joka kuitenkin oli kokonaan tekokuitua. Tarjolla oli monia minulle uusiakin merkkejä, mikä oli positiivista. Myynnissä oli kuitenkin mielestäni aika paljon myös huonompilaatuisia sekä tekokuituisia lankoja, joten tarkkana sai olla, mutta nämä langat olivat sitten halpojakin. Ehkä yksi huonompi puoli oli myös kaikenlaisten valmiiden vaatteiden ja tavaroiden runsas määrä, joka sai kaupan tuntumaan hieman epäselkeältä. Mutta tämä on tietenkin vain oma mielipiteeni. 

Nyt kuitenkin New York lankamaisemia.

Isosta vyyhdistä syntyi päänkokoinen lankakerä, oikea lankakerien pilvenpiirtäjä.


Isosta kerästä lähti syntymään isoilla, mutta suositeltua 20mm kokoa lähes puolet pienemmillä 12mm:n puikoilla, kaulaliina. Viime aikoina minun on alkanut tehdä kamalasti mieli erilaisia peruskaulaliinoja.