Syksy 2005 oli aika tuottoisaa neulomisaikaa. Luennoilla tuli neulottua varsinkin Harry Potter huivia Tommille.

Syksyn Novitassa oli kiva pitsisen ponchon ohje. Purin yhden epäonnistuneen villatakin tekeleen ja tein sitten siitä langasta ponchon. Langan nimeä en enää muista, mutta ostin sen Helsingin Menitasta, joka on muuten tosi hyvä lankakauppa ja kaiken lisäksi saa hyvää palvelua. 

35082.jpg 

Alkusyksystä kävimme Tallinnassa ja tottakai oli käytävä muutamassa lankakaupassa. Varsinkin eräs kauppa Vanhassa kaupungissa oli aivan erinomainen. En kyllä enää muista kaupan nimeä tai katua. Ostin tuolloin tällaisia lankoja.

35041.jpg

Vihreä taisi olla syksyllä suosiossa. Langoista valmistui kaksi huivia ja hattu. Pikkusisko teki lisäksi balmy langasta poikaystävälleen kravatin. Siitä ei valitettavasti ole kuvaa. Ainakaan vielä.

35093.jpg

 

35045.jpg

Kuvassa tämän langan väri näyttää ehkä vähän haaleammalta kuin oikeasti. Tämä lanka oli minusta mukavan väristä ja huivi näyttää vähän siltä kuin se olisi tehty sammaleesta.

35090.jpg

Novitan Aino langasta virkkasin tuollaisia paloja ja tein niistä kaulahuivin Syksyn Novitan ohjeen mukaan. Hatun neuloin tuosta värikkäämmästä langasta. Aino on muuten kivaa lankaa, mutta sillä on taipumus vähän hapsuuntua ja nukkaantua käytössä. Lankoja on muuten vielä paljon jäljellä. Mitähän niistä keksisi.

35089.jpg

Ainosta neuloin myös nämä. Ohje taaskin syksyn 2005 Novitassa.

35085.jpg

Tommi sai jussi-pipon, koska teki niin paljon mieli neuloa sellainen. Itse neulominen ei sitten ollutkaan niin kivaa. Neuleesta oli koko ajan tulla liian löysää. Taisin itse asiassa tehdä pipon kahdesti. Lankana seitsemän veljestä.

Harry Potter kaulaliinan tein Nallesta ja Floricasta. Kaulaliina on samaa mallia kuin Harry Potter ja viisasten kivi elokuvassa. Myöhemmissä elokuvissa kaulaliinojen raidoitus on vähän erilainen. Tein putkineuletta, joten lankaakin kului aika runsaasti. Kaulaliina valmistui juuri sopivasti Liekehtivän Pikarin tullessa teattereihin.

35778.jpg

Kuopion käsityömessuilla sai ostaa aika kohtuulliseen hintaan langat ja ohjeen Kitten Mohairista virkattavaan ponchoon. Tein sen kyllä ohjetta isommalla koukulla, kun sopivaa en aloitusvimmassani löytänyt. Tulihan siitä sitten aika iso. Käytettävä kuitenkin ihan.

35780.jpg

Kitten Mohairista tein myös ruskean neulemekon. Ohje oli Sandnes Mix lehdestä. Alareuna neulottiin ensin ja se olikin työn vaivalloisin osa. Muu mekko syntyi yllättävän nopeasti ja oli oikein kivaa tekemistä. Ajattelin vielä lisätä mekkoon esim. vaaleanpunaista tai ruskeaa satiininauhaa vähän empire-tyyliin.

35779.jpg

 

35534.jpg

Syksyn aikana tein myös muutamat lapaset ja joululahjaksi pitsisukat vaaleanpunaisesta Sisu glitter langasta (ihanaa lankaa). Tällainen pitkä ja ohut huivikin tuli virkattua. Ohje on joulunajan 05 Novitasta. Lankana Novita Black.

 

38682.jpg